اگر درگیر انتخاب آمپلی فایر سیستم صوت هستید این مطلب اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار میدهد؛در این مقاله مهمترین نکات را در قالب راهنمای خرید آمپلی فایر ذکر کرده ایم.

نقش آمپلی فایر در سیستم صوتی را میتوان همچون نقش عضله در آناتومی بدن دانست. هر سیستم پخشی به یک آمپلی فایر متصل میشودکه اسپیکرها را تغذیه و صدا را کنترل میکند. اما آمپلی فایر در انواع مختلفی وجود داردکه قبل از خرید بهتر ازست در مورد آنها اطلاعاتی داشته باشید؛ پس با راهنمای خرید آمپلی فایر به شما کمک میکنیم:

 

پری آمپلی فایر چیست : پری آمپلی فایر سیگنال صوتی سطح پایین را از منبع صدا گرفته و برای ورود به مرحله بعد تقویت میکند. بر خی از سیستم ها به طور پیش فرض یک پری آمپ داخلی دارند که بنابراین نیازی به افزودن آن به سیستم نیست.

پاور آمپلی فایر چیست : پاور آمپلی فایر سیگنال ضعیف را از پری آمپلی فایر گرفته، سپس تقویت کرده و در نهایت به اسپیکرها ارسال میکند.

آمپلی فایر یکپارچه (Integrated Amplifier) چیست : آمپلی فایر یکپارچه هر دو وظیفه پری آمپ و پاور آمپ را یکجا ایفا میکند. اگر با مشکل بودجه یا محدودیت فضا مواجه هستید آمپلی فایر یکپارچه انتخاب کاملا مناسبی است. اصول کلی سیستم های-فای بر این اساس است که هر قطع از صدا در سیستم مختص به خودش بازتولید شود تا در نهایت به باکیفیت ترین خروجی صدا دست پیدا کنیم.

اکنون با توجه به تفاوت 3 مدل آمپ ذکر شده در بالا و انتخاب مناسبترین گزینه میتوان به بررسی نکات حائز اهمیت در انتخاب آمپلی فایر پرداخت:

توجه به نوع سیستم صوت : اولین نکته حائز اهمیت در انتخاب آمپلی فایر نوع سیستم صوت است.یعنی توجه به این نکته که سیستم صوت مربوط به منزل است یا فضای کاری/تجاری، سیستم پیجینگ است یا پخش موسیقی، یا در امکان مذهبی(مساجد، هیئات و ...) استفاده میشود. سپس با توجه به هدف و کاربرد سیستم صوت میتوان به انتخاب آمپلی فایر پرداخت. برای مثال در منزل توجه به ظاهر آمپلی فایر مهم است پس میتوان آمپلی فایر دیواری یا مینی آمپلی فایر لحاظ کرد که البته همچنان به نوع و تعداد اسپیکرها مرتبط است. یا برای صوت پیجینگ باید آمپلی فایر اهمی-ولتی قابل نصب در رک با امکان اتصال میکروفن و همچنین تعداد کانال مناسب انتخاب کرد. سیستم صوت مسجد نیاز به آمپلی فایر پرقدرت دارد و ...

قدرت آمپلی فایر : اما مهمترین  نکته فنی خرید آمپلی فایر توجه به توان (POWER) آن است؛ توان آمپلی فایر باید منطبق بر توان کل باندها باشد؛ بهتر است توان آمپلی فایر 75درصد تا 150درصد از توان RMS کل باندهای شما باشد. برای داشتن صدای استاندارد لزوما نیازی به آمپلی فایر با قدرت بالا نیست؛ برای یک فضای کوچک نیازی به آمپلی فایر با قدرت بالا نیست چرا که استاندارد صوتی فضا را از بین میبرد. هر چه فضا بزرگتر باشد نیاز به آمپلی فایر پرقدرت تری دارید. در کل اینگونه فرض کنید که آمپلی فایر با قدرت 10 وات برای شنوایی انسان بسیار زیاد است و با قدرت 100 وات یک مهمانی را به مرز انفجار میرساند.  
*نکته: در این مورد توجه به حساسیت اسپیکرها هم بسیار مهم است.

اعوجاج هارمونیک کل (Total harmonic distortion, THD) و نویز : به معنای میزان تاثیر  آمپلی فایر بر روی خروجی صدا است. در کل هر چه این مقدار اعوجاج بیشتر باشد از ظرافت صدا کاسته میشود و اعوجاج کمتر به معنای صدای باکیفیت تری است. البته اسپیکر هم در کیفیت صدا بسیار موثر است پس در انتخاب اسپیکر نیز دقت کنید.

*نکته: اعوجاج کمتر >>>>> وضوح صدای بیشتر

 

مقدار سیگنال به نویز (Signal to Noise Ratio, SNR) : اگر در یک اتاق کاملا و ساکت بدون هیچ سروصدایی باشید بعد از مدتی متوجه صداهایی میشوید که قبل از آن لحظه هرگز متوجه شان نشده بودید؛ شاید صدایی شبیه صدای زمزمه پنهان. این صدای پس زمینه همیشه وجود دارد منتها در محیط شلوغ متوجه آن نمیشوید. آمپلی فایر هم دقیقا به همین صورت است، همیشه مقدار کمی نویز در الکترون هایش وجود دارد. غیرقابل تشخیص شدن این نویز در آمپلی فایر بسیار مهم است، یعنی بیشتر  سیگنال موسیقی را بشنوید تا سیگنال نویز؛ به اندازه گیری این مقدار نسبت سیگنال به نویز میگویند.

*نکته: مقدار بیشتر >>>>> نویز کمتر

 

کراس تالک (Crosstalk) : کراس تالک در واقع همپوشانی سیگنالهاییست که به علت عبور جریان از سیمهای اطراف در هسته ایجاد میشود. آمپلی فایر یک جعبه بزرگ است که باید سیگنال ها را جدا کرده و به کانال خروجی مربوطه ارسال کند؛ هنگامی که سیگنال ها بدون تداخل از هم جدا شده و به اسپیکر مربوطه وارد میشود صدا با وضوح و کیفیت به گوش مخاطب میرسد؛ در واقع این روند منجر به تفکیک صحیح اصوات و سگنال های چپ و راست میشود (استریو). هر چه مقدار کراس تالک بیشتر باشد تفکیک استریو سیگنال ها ضعیفتر است.

*نکته: در کراس تالک هر چه عدد زیر منفی بزرگتر باشدتفکیک استریو بیشتر است (برای مثال کراس تالک -100dB بهرت از کراس تالک -60dB است)

 

ورودی/اتصالات : به ورودی و خروجی های آمپلی فایر دقت کنید؛ مطمئن شوید که نسبت به کاربردتان تمام اتصالات مربوطه را داشته باشد (قابلیت اتصال میکروفن، اتصال بلوتوث، HDMI، AUX، SD Card، USB و ...)

 

توجه به موارد ذکر شده در بالا کمک شایانی در انتخاب آمپلی فایر مناسب به شما میکند. هدف ما کمک به شما برای رسیدن به بهترین نتیجه است؛ با ما در تماس باشید