راهنمای خرید باند: در این مطلب موارد حائز اهمیت که منجر به انتخاب باند مناسب و مطابق هدف تان میشود را ذکر کرده ایم. شاید هنگام خرید باند اولین مواردی که به ذهنتان میاید مربوط به قدرت، برند و قیمت باند باشد اما توجه به برخی از نکات فنی نیز بسیار مهم است؛

پس اگر در موقعیت انتخاب و خرید باند قرار گرفته اید راهنمای خرید باند را تا انتها دنبال کنید:

کاربرد باند:

با توجه به انواع مختلف باند بهتر است قبل از هر چیز به هدف تان از خرید باند فکر کنید؛ اینکه قرار است باند را به چه منظوری استفاده کنید. به عنوان مثال باند مخصوص میکس و مسترینگ متفاوت از با باند اجرای زنده یا باند مناسب مهمانی است. شاید برای فضای خارجی نیاز به باندهای شارژی پرتابل (باند قابل حمل) داشته باشیم؛ باند سیستم صوت های-فای متفاوت از باند مناسب سینمای خانگی است و ...؛ پس توجه به هدف تان از خرید و توقعی که از باند دارید شما را به سمت انتخاب مناسبی هدایت میکند.

* در  رابطه با شناخت باندها توصیه میکنم مقاله انواع باند را نیز مطالعه کنید.

توجه به بودجه:

اولین نکته ای که هنگام خرید باند مورد توجه قرار میگیرد توجه به بودجه است؛ یعنی خریدی مطابق با بودجه تان. پیشنهاد میدهیم برای خرید تجهیزات صوتی دقیقا نیاز خود را شناسایی کنید تا از تحمیل هزینه اضافه پرهیز شود. با توجه به وجود انواع برندهای باند در بازار  و قیمت های متفاوت شان شانس تهیه باند مطابق بودجه تان را دارید؛ اما این نکته را هم در نظر بگیرید که کیفیت را فدای قیمت پایینتر نکنید. برای مثال اگر  باند را برای منزل و پخش موسیقی نیاز دارید توجه به کیفیت صدا بسیار مهم است که معمولا این کیفیت در باندهایی مانند یاماها، JBL یا Q Acoustics وجود دارد.

باند اکتیو، باند پسیو و باند پاورد:

باند برای عملکرد صحیح نیاز به سیگنال های هم سطح خودش دارد. از آنجا که بیشتر اصوات در سطحی پایینتر از سطح صوتی باند، میکس، ضبط یا پخش میشوند (که به آن Line Level میگویند) پس وجود یک تقویت کننده صوتی لازم است (آمپلی فایر). آمپلی فایر، به عنوان تامین کننده قدرت باند، میتواند به صورت مجزا استفاده شود یا در خود باند تعبیه شده باشد. این تفاوت را با 3 نوع باند اکتیو، باند پسیو و باند پاورد نشان میدهند (رجوع شود به مطلب باند اکتیو-باند پسیو-باند پاورد). بنابراین، با توجه به هدفتان از خرید باند به اکتیو یا پسیو بودن آن نیز دقت کنید.

باند بیسیم یا باند باسیم:

باند باسیم به باند برقی معروف است و باند بیسیم را نیز باند شارژی یا پرتابل نیز میگویند. سیستم صوت حرفه ای معمولا باند باسیم نیاز دارد. باندهای بیسیم یا پرتابل معمولا استفاده خانگی دارند و برای فضای خارج از منزل(اماکنی که دسترسی به برق سخت است) بیشتر استفاده میشود.

 

ابعاد باند:

قبل از خرید به سایز باند دقت کنید. سایز باند معمولا بر اساس اینچ عنوان میشود و در نام گزاری آن معمولا از سایز ووفر استفاده میشود. به محل قرار دادن باند و تناسب سایز بدنه باند با آن مکان دقت کنید. حتی اگر قصد خرید باند پرتابل دارید به سایز باند و تاثیر آن در جابه جایی راحت باند توجه کنید.

علاوه بر تاثیر احتمالی ابعاد باند بر محدودیت مکانی، این ابعاد میتواند بر عملکرد باند نیز تاثیر بگذارد. به این معنا که هر چه ووفر بزرگتر باشد، کشش و فشار هوای بیشتری در باند رخ میدهد و در نتیجه تولید فرکانس های بم آسانتر میشود. فرکانس های بم انرژی بیشتری نیاز داشته و طول موج بلندتری دارند؛ هر چه سایز درایور ووفر بیشتر باشد این حرکت آهسته و در عین حال قدرتمند جریان هوا راحتتر رخ میدهد.

قبل از اینکه بزرگترین سایز باند را بخرید به آکوستیک بودن فضا نیز دقت کنید؛ مجددا یادآوری میکنم که فرکانس های بم طول موج بلندتری دارند بنابراین برای عملکرد بهتر به فضا نیاز دارند؛ به این معنا که یک اتاق کوچک نمیتواند فضای کافی برای ایجاد این طول موج بلند را در اختیار باند قرار دهد؛ اگر که اتاق آکوستیک هم نباشد تنها اتفاقی که رخ میدهد تداخل این موج صوتی با سایر امواج است. برای مثال، کمترین فرکانس طیف شنیداری انسان 20 هرتز است، اگر سرعت صوت را 343 متر بر ثانیه در نظر بگیریم، 20 هرتز طول موجی معادل 17.15 متر (56 فوت) دارد. این مقدار برای پرتاب طول موج تقریبا زیاد است. بدون اعمال روش های آکوستیک سازی طول موج های کوتاه بر  صداهای درون اتاق تاثیر میگذارند.

شاید قرار دادن باند در یک مکان خاص عالی به نظر برسد اما احتمالش هست که صدای بم از یک فاصله معین بسیار بلند یا بسیار کم شنیده شود. بنابراین، این قانون را در نظر داشته باشید: باند بزرگ صدای بم بیشتری تولید میکند؛ اما این صدای بم لزوما تضمین کننده صدای بهتر نیست. پیشنهاد میدهم برای تامین صدای بم یک ساب ووفر مجزا تهیه کنید. در این صورت میتوانید هم صدای بم را تنظیم کنید و حتی در صورت نیاز ساب را کلا خاموش کنید.

قدرت باند:

منظور از قدرت باند چیست؟ قدرت باند عبارت است از  مقدار توان الکتریکی که باند قادر است قبل از سوختن تحمل کند. این قدرت برحسب وات عنوان میشود و در 3 نوع مختلف  continuous, peak و RMS است.

قدرت باند معمولا در مورد باندهای پسیو معنا پیدا میکند چرا که باند پسیو نیاز به منبع مجزای تامین قدرت دارد(آمپلی فایر). برای عملکرد صحیح باند بسیار مهم است که از این قدرت تعیین شده تخطی نکنیم. تجاور از این قدرت تعیین شده، به ویژه در مدت زمان طولانی، باعث آسیب های سختی به درایورها میشود.

روش های متعددی برای عنوان کردن قدرت باند وجود دارد (peak, RMS, average, continuous, program و  nominal). متاسفانه برخی از تولیدکنندگان قدرت باندهایشان را از مقدار واقعیش بیشتر عنوان میکنند. قبل از خرید باند به قدرت عنوان شده در برگ مشخصات فنی و منظور تولیدکننده از این قدرت دقت کنید.

همچنین، قدرت باند به معنای بلندی صدای باند نیست. برای تشخیص بلندی صدا باید به حساسیت و حداکثر سطح فشار صوتی (SPL) دقت کنید.

حساسیت باند:  

حساسیت باند به چه معناست؟ حساسیت باند نشان دهنده عملکرد باند در تبدیل قدرت آمپلی فایر به انرژی صوتی است (یعنی تبدیل انرژی الکتریکی به موج مکانیکی). واحد اندازه گیری حساسیت بر اساس دسیبل (dB) است؛ یعنی دسیبل سطح فشار صوتی (SPL) به ازای هر 1 وات توان در 1 فاصله اندازه گیری از 1 متر.  به عبارت ساده تر حساسیت باند با این فرمول نشان داده میشود : dB SPL / 1 W @ 1-meter

باند با حساسیت بالاتر با همان مقدار قدرت، صدای بیشتری تولید خواهد کرد. بنابراین، اگر 2 باند با قدرت یکسان داشته باشیم هر کدام که حساسیت بیشتری داشته باشد صدای بیشتری هم تولید میکند. توجه داشته باشید که سطح فشار صوتی تولید شده توسط باند به ازای هر دو برابر شدن فاصله به نصف کاهش می یابد (-6 dB)؛ به همین دلیل واحد 1 متری در مشخصات حساسیت بسیار مهم است.

بلندی صدا به ازای هر  +10 یا -10 دسیبل، دو برابر یا نصف میشود. همچنین دو برابر یا نصف شدن توان با +3 یا -3 دسیبل تعریف میشود؛ شاید به نظرتان یک معادله نسبتا پیچیده باشد اما توجه به آن بسیار مهم است. برای مثال، یک باند حداکثر 500 واتی با حساسیت 93dB SPL / 1 W @ 1 m ، صدایی برابر با یک باند  حداکثر 1000 واتی با حساسیت 90dB SPL / 1 W @ 1 m دارد.

بنابراین، حساسیت باند است که به ما درباره بلندی صدای باند اطلاعات میدهد. پیشنهاد میدهم برای درک بهتر رابطه قدرت و حساسیت باند مقاله حساسیت باند چیست را مطالعه فرمایید.

امپدانس باند:

امپدانس باند چیست؟ امپدانس اسپیکر، که بر اساس اهم (Ω) سنجیده میشود،  یک مقاومت الکتریکی است (مقاومت AC) که سیگنال صوتی (AC الکتریکی) در ورودی درایور با آن مواجه میشود. امپدانس بر باری که باند روی آمپلی فایر قرار میدهد تاثیر دارد پس در تطبیق باند با آمپلی فایر عامل مهمی است.

در اتصال باند پسیو به پاورآمپلی فایر توجه به امپدانس بسیار مهم است. مقدار امپدانس در باندهای اکتیو که سیگنال لاین یا میکروفن دریافت میکنند به این اندازه اهمیت ندارد. باند با امپدانس پایین، برای رسیدن به ولتاژ یکسان  (signal level) در درایور به قدرت بیشتری نیاز دارد.

در حالت ایده آل برای انتقال سیگنال مناسب، قدرت آمپلی فایری متصل به باند پسیو باید کمتر از یک دهم امپدانس اسمی ورودی باند باشد. مقدار امپدانس خروجی آمپلی فایر معمولا با عنوان "rated impedances" بیان میشود که به امپدانس باندی که توسط آمپلی فایر القا میشود اشاره میکند. امپدانس واقعی خروجی یک آمپلی فایر معمولا کمتر از 0.1 اهم است.

علاوه بر این، درصورت اتصال چندین باند به آمپلی فایر توجه به امپدانس مهم است. باندها را میتوان به صورت سری یا موازی وصل کرد. اتصال سری به این صورت است که باندها در یک مسیر رسانا به یکدیگر وصل میشوند؛ جریانی که از باندها رد میشود یکسان است اما ولتاژ با عبور از هر باند افت میکند (به دلیل امپدانس باند). در اتصال سری خروجی مثبت آمپلی فایر  به ترمینال مثبت باند A و سپس ترمینال منفی باند A به ترمینال مثبت باند B (و به همین ترتیب تا انتها) وصل میشود و در نهایت اتصال ترمینال منفی آخرین اسپیکر به ترمینال منفی آمپلی فایر.

اتصال سری به این صورت است:

ZT = Z1 + Z2 + … + Zn


اتصال سری

در اتصال موازی، باندها از چند مسیر به یکدیگر وصل میشوند که در این صورت جریان تقسیم میشود اما ولتاژ در تمام باندها برابر میماند. اتصال موازی به این صورت است که کانال خروجی مثبت آمپلی فایر به ترمینال مثبت باند B , A وسایر باندها  وصل شده ؛ بنابراین، ترمینال منفی باندها هم به کانال خروجی منفی آمپلی فایر متصل میشود.

اتصال موازی به این صورت است:

1 / ZT = (1 / Z1) + (1 / Z2) + … + (1 / Zn)


اتصال موازی

 

پاسخ فرکانسی:

پاسخ فرکانسی باند چیست؟ پاسخ فرکانسی نشان دهنده حساسیت وابسته به فرکانس باند است. به عبارت دیگر، پاسخ فرکانسی عملکرد باند در واکنش به فرکانس های سیگنال صوتی ورودی و بازتولید آنها میباشد.

پاسخ فرکانسی از  کمترین فرکانس تا بیشترین فرکانسی که باند میتواند به طور موثر تولید کند را عنوان میکند. این مقدار به این صورت مثبت/منفی dB بیان میشود (به عنوان مثال  ±3 dB ). مشخصات دقیقتر پاسخ فرکانسی روی نمودار نشان داده میشود؛ در این نمودار فرکانس (Hz) روی محور X و خروجی نسبی  (dB) روی محور Y نشان داده میشود. این نمودار فرکانس هایی که در آن باند کمترین و بیشترین حساسیت را دارد و مناطقی که حساسیت به طور کامل از بین میرود را به ما نشان میدهد. درواقع، تولید دقیقترین پاسخ ممکن به معنای کاملا مسطح بودن نمودار پاسخ فرکانسی است. هیچ فرکانسی بیشتر یا کمتر از حد ارائه شده نیست و باند صدا را به خوبی بازتولید میکند. با این حال، همانطور که پیشتر توضیح دادیم، از آنجا که باند امواج صوتی را در یک محیط آکوستیک تولید میکند لازم است که آکوستیک فضای واقعی نیز در نظر گرفته شود. رزونانس و انعکاس های محیطی پاسخ فرکاسی باند را تغییر نمیدهد اما بر روی صدای نهایی باند تاثیر میگزارد.

علاوه بر این، قرار دادن باند در نزدیکی دیوار باعث افزایش صدای باس میشود؛ با این دلیل است که فرکانس های باس تقریبا یک جهته هستند (در آن واحد در یک جهت منتشر میشوند). در این صورت، برخورد با نزدیکترین دیوار و انعکاس سریع آنها باعث افزایش فرکانس های باس امواج صوتی ورودی میشود. فرکانس های باس به دلیل طول موج بلند، از لحاظ آکوستیکی خیلی سخت مهار میشوند. هر چه فرکانس های باس کمتر باشد، طول موج بلندتر و درنتیجه تله هایی که برای جذب آنها استفاده میشود بزرگتر میشود.

همچنین، طول موج باس با فاصله ی بین دو سطح موازی در اتاق (دو دیوار، سقف و کف، و ...) منطبق شده و باعث ایجاد امواج رزونانس ایستاده میشود.  حتی در فضای آکوستیک شده نیز فرکانس باس کمی آزار دهنده است. به همی دلیل، انتخاب یک باند کوچکتر با حساسیت یا توان کمتر پاسخ فرکانسی باس ایده خوبی است. البته به این نکته مهم نیز دقت کنید که باند با فرکانس تریبل قابل تنظیم میتواند به تنظیم پاسخ فرکانسی باس در فضای شما کمک کند. درنهایت، اگر همچنان فرکانس نهایی باس پایین بود، برای پوشش صوتی فرکانس پایین بهتر است یک ساب ووفر دیگر اضافه کنیم.

 

زاویه پوشش دهی باند:

زاویه پوشش دهی باند چیست؟ پوشش دهی صوتی به جهت صدای خروجی باند اشاره میکند.

پوشش دهی صوتی به صورت مقدار درجه زاویه افقی و مقدار درجه زاویه عمودی عنوان میشود. این پوشش صوتی را میتوان به صورت یک مخروط 3بعدی در جلو باند تصور کرد. فضایی را تصور کنید که برای سخنرانی عمومی استفاده میشود. در چنین فضایی باندها برای عملکرد بهینه باید به گونه ای تعبیه شوند که جهت پرتاب صدا دقیقا مخاطبین را هدف بگیرد.

 

بدنه باند:

جنس بدنه باند بر روی پاسخ فرکانسی تاثیر دارد. بدنه باند را میتوان در دو گروه  Sealed و  Ported قرار داد. این تفاوت در باندهایی که به هدف موسیقی استفاده میشوند بیشتر حائز اهمیت میشود.

  • باند با بدنه Sealed : واژه Sealed را میتوان مهر و موم شده ترجمه کرد. پس همانطور که از اسمش پیداست بدنه باند کاملا بسته شده است. در این نوع باند صدای عقب کاملا در داخل بدنه محصور میشود بنابراین باند نمیتواند به خوبی تمام قدرت خروجی خود را نشان دهد و فقط نیمی از پتانسیلش استفاده میشود. میتوان گفت که باند بدنه Sealed صدایی مستقیم با پاسخ فرکانسی دقیقتر و محکمتر تولید میکند مخصوصا در فرکانس های مید و بالا. طراحی و ساخت این نوع باند آسانتر و کم هزینه تر است.
  • باند با بدنه Ported: واژه Port را میتوان معادل محفظه در نظر گرفت. پس همانطور که از اسمش پیداست بدنه باند دارای محفظه در قسمت جلو یا پشت باند است. در این نوع باند صدا از جلو یا پشت بدنه پخش میشود بنابراین کارآمدتر از نوع Sealed هستند. بسته به استفاده باند، درون باند ممکن است طراحی مارپیچ مانند اعمال شود. با این حال، تقریبا تمام باندهای Port شده پاسخ فرکانسی پایین را به خوبی تولید میکنند پس برای ارائه صدای بیس عملکرد بهتری دارند. از آنجا که تمام فرکانس ها علاوه بر جلو از قسمت پشت باند نیز ساطع میشود، پس قرار دادن باند Port شده نزدیک دیوار یا روی سطح، میتواند روی صدا و پاسخ فرکانسی اثر بگذارد. بنابراین محل قرار دادن باند Port شده بسیار مهم است.

تعداد باند:

چه تعداد باند نیاز دارم؟ این احتمالا یکی از اولین سوالاتی است که هنگام خرید باند به ذهنتان خطور میکند. تعداد باند بستگی به هدف و استفاده شما از باند دارد. در مورد اسپیکرهای اتصال بلوتوث(شارژی پرتابل) و اسپیکرهای پخش استریو معمولا 1 عدد باند کافیست.

برای پخش صدای استریویی حرفه ای 2 عدد باند(و احتمالا 1 عدد ساب ووفر) نیاز است؛ این تعداد برای مانیتورینگ استودیویی و سیستم صوت استریو خانگی نیز صدق میکند.

تعداد باند در سیستم صوت سراند بستگی به تعداد کانال ها دارد. برای مثال، سیستم صوت دالبی سراند 5 به 1، به 5 عدد باند فولرنج و 1 عدد ساب ووفر نیاز دارد.

حتی درمورد اتومبیل هم تعداد باندهای تعبیه شده به طراحی اتومبیل بستگی دارد.

بسته به وسعت فضای هدفتان تعداد باند مناسب پیشنهاد میشود. شاید در فضای استودیویی چندین جفت باند نیاز باشد. در استیج بخش زنده موسیقی علاوه بر باندهای پخش صدا برای حضار، باندهای مانیتورینگ برای گروه خواننده و نوازنده نیز لازم است. پس نسبت به فضا تعداد باندها متفاوت است. فضای کوچک که جمعیت کمی را در خود جای میدهد به تعداد باند کمتر نیاز دارد.

جدا از بحث استاندارد سازی، من جدول قدرتی زیر را برای تعبیه باند در یک فضای کوچک پیشنهاد میدهم:

  • کمتر از 46 مترمربع: 200 وات RMS یا کمتر
  • کمتر از 92 مترمربع: 800 وات RMS یا کمتر
  • کمتر از 185 مترمربع: 2000 وات RMS یا کمتر
  • کمتر از 371 مترمربع: 4000 وات RMS یا کمتر

*هر فوت مربع برابر است با 46 مترمربع

زمانی که نیاز به چیدمان باند در ابعاد بزرگ باشد، این چیدمان به صورت لاین اری (line array) انجام میشود. در چیدمان لاین اری چندین باند در کنار همدیگر قرار داده شده و در نتیجه صدای بیشتری با زاویه پوشش دهی وسیعتری ایجاد میشود.

اصول عملکرد انواع باند:

باند در واقع مبدلی است که انرژی الکتریکی (سیگنال های صوتی آنالوگ) را به انرژی موج مکانیکی (امواج صوتی) تبدیل می کنند. این فرایند توسط 4 نوع درایور انجام میشود. این 4 درایور عبارت است از:

  1. درایور الکترودینامیکی
  2. درایور مغناطیسی مسطح
  3. درایور روبانی
  4. درایور الکترواستاتیک

پیشنهاد میدهم توضیحات کامل این 4 نوع درایور و تاثیر آنها در عملکرد باند را در مطلب راهنمای عملکرد باند مطالعه کنید.

کراس آورهای باند و تعداد درایورها

همانطور که در بالا اشاره شد، باند برای تولید پاسخ فرکانسی مناسب به چندین درایور نیاز دارد. علاوه بر این، برای تولید فرکانس پایین هم یک ساب ووفر مجزا لازم است.

اما قبل از اینکه به توضیح انواع درایورها بپردازیم یک بررسی سریع به عملکرد کراس آور خواهیم داشت.

کراس آور (Crossover) سیگنالهای صوتی فولرنج (full-range) را به طیف های فرکانسی کوچکتر قابل تولید توسط هر کدام از درایورهای باندتقسیم میکند. برای انجام این کار، کراس آور از 3 نوع فیلتر  استفاده میکند:

  1. فیلتر پایین گذر (Low-pass filter)
  2. فیلتر بالا گذر (High-pass filter)
  3. فیلتر میان گذر (Band-pass filter)

همچنین، باند را با توجه به تعداد و نوع درایورهایش میتوان اینگونه تقسیم بندی کرد:

  1. باند 2way
  2. باند 3way
  3. باند 4way

و در نهایت انواع درایور عبارتند از:

  1. درایورهای باند ساب ووفر
  2. درایورهای ووفر
  3. درایورهای میدرنج
  4. درایورهای تیوتر
  5. درایورهای سوپر تیوتر
  6. درایورهای باندکواکسیل

از آنجا که توجه به کراس آور و درایور در خرید باند بسیار مهم است، توضیحات این مطلب را مفصل در مطلب کراس آور و درایور برای شما عنوان کرده ایم.

متداول ترین عملکردهای باند

عملکردهای رایج هر باند و هدف از استفاده آن را میتوان اینگونه توضیح داد:

  1. Critical Listening : این واژه را در لغت میتوان گوش دادن منتقدانه معنی کرد. در اصل به باندی اشاره میکند که با هدف گوش دادن به دقیقترین و جزئی ترین اصوات استفاده میشود. این نوع باند معمولا جهت مانیتورینگ استودیویی و باند HiFi کاربرد دارد. به پاسخ فرکانسی باند و درک فرکانس هایی که بیش از حد یا کمتر از حد معمول اغراق شده اندمربوط میشود. توجه داشته باشید که باند به تنهایی برای گوش دادن بهینه کافی نیست. در یک باند با عملکرد Critical Listening  ، برای رسیدن به پتانسیل واقعی باند، لازم است که فضای آکوستیک را در جهت کاهش پژواک فلاتر و رزونانس طبیعی بهینه سازی کرد.
  2. HiFi Listening: باندهای HiFi معمولا استفاده صوت خانگی دارند و به شکل باندهای ایستاده، دیواری، bookshelf (در قفسه یا کتابخانه) و ساب ووفر طراحی میشوند. اگر در مورد بودجه مشکلی ندارید باندهای های-فای بهترین انتخاب برای منزل هستند. خرید سیستم صوت های-فای را برای منزل به شدت پیشنهاد میدهم.
  3. باند مخصوص اجرای زنده و سخنرانی: باندهای سخنرانی، پیجینگ (PA system) و اجرای زنده معمولا جز مقاوم ترین باندها هستند. برای مواردی که اجرا در سطح محدودی است، یک سیستم صوت PA اکتیو انتخاب مناسبیت؛ در این مورد حتی میتوان سیستم صوت بی سیم نیز استفاده کرد. در مورد اجراهای وسیع (اجرای زنده، سخنرانی یا پیجینگ)، استفاده از سیستم صوت پسیو معقول تر است؛ در این مورد میتوان باندها را به صورت سری یا موازی به منبع تغذیه وصل کرد.
  4. باند مانیتورینگ: مانیتورینگ معانی متفاوتی دارد. اگر ضبط و پخش استودیویی را نظارت میکنید نیاز به باندهای مانیتورینگ استودیویی بسیار دقیق دارید. باندهای مانیتورینگ استیج، که در اجراهای زنده استفاده میشوند، باید بزرگ، مقاوم، سطح و بدنه جهت دار و صدای پرقدرتی داشته باشند تا مجری، خواننده و نوازنده صدا را به خوبی دریافت کنند. مانیتورینگ صدا در سایر فضاهای آکوستیک (مانند سیستم صوت مراقبت از کودک) به دریافت صدای دقیقی نیاز ندارد؛ این کار را میتوان با یک باند تک درایور ارزان قیمت انجام داد.
  5. ضبط خودرو: سیستم صوت خودرو هم به باند نیاز دارد. سیستم صوت خوردرو معمولا شامل باند کواکسیل و ساب ووفر میشود و معمولا هر باند یک کانال دارد که توسط آمپلی فایر خودرو تامین قدرت میشود.

 

تجهیزات جانبی باند

  1. پایه باند: برخی از باندها پایه تخصصی خود را دارند. پایه باندی که مختص یک باند طراحی شده باشد باعث فیکس شدن بهتر باند و عملکرد بهینه آن میشود. پایه باند باید قابلیت تنظیم ارتفاع داشته باشد. پایه باند، با قرار دادن باند در ارتفاع باعث به حداقل رسیدن ارتعاشات مکانیکی باند میشود.
  2. کاور باند: کاور جهت محافظت از باند طراحی میشود. کاور استاندارد از خیس شدن، ضرب دیدن حین حمل، خراش بدنه و آسیب دیدگی باند جلوگیری میکند.
  3. کابل باند: باند به سیگنال لاین لول (Line Level) نیاز دارد. برای انتقال این سیگنال ها از خروجی آمپلی فایر به ورودی باند نیاز به کابل ضخیم است (در مورد باند باسیم). مقدار گیج (قطر سیم/gauge) کابل باند به سیگنال لاین لول مورد نظر باند بستگی دارد. در مورد سیم کشی طولانی، قدرت بالا و امپدانس کم باند، کابل با گیج ضخیمتر (تعداد کمتر) نیاز است؛ و در مورد سیم کشی کوتاه، قدرت کمتر و امپدانس بالای باند، کابل با گیج نازکتر (تعداد بیشتر) نیاز است. اتصالات کابل باند را نیز در نظر بگیرید، مطمئن شوید که کابل به درستی به بلندگو و آمپلی فایر متصل شده است.