آکوستیک یکی از شاخه های علم فیزیک است و موضوع آن بررسی موجهای مکانیکی در جامدات و مایعات، از جمله نوسانها، صدا، فراصوت و فرو صوت می باشد .

صدا نتیجه ارتعاش یک جسم است که در محیط مادی ( آب و هوا ) بصورت موج انتشار می یابد ؛ و Acoustics به معنی دانش اصوات، ایجاد، پخش، انتقال، کنترل و آثار صدا می باشد. در محیط های کاری مطابق با استانداردها و قوانین مقدار و حدود قابل قبولی از صدا مجاز می باشد و اگر شدت صدا از این مقداری بیشتر شود آسایش صوتی و سلامتی افراد دچار اختلال می شود. به همین دلیل عایق کاری صوتی ساختمان ها و محیط های کاری الزامی می باشد (هر چند در ایران این قوانین بطور کامل رعایت نمی شوند).   آکوستیک سازی یعنی محیط، صدایی را فراهم می کند که ما می خواهیم از آن استفاده کنیم. در روند آکوستیک سازی دو اصل را در نظر میگیریم   1 جذب صداهای ناخواسته با استفاده از مواد جاذب بکار رفته در ساختمان.2 جلوگیری از انتقال صدا از بیرون به درون ساختمان از طریق دیوارها، درب ها، پنجره ها و سقف.ما با توجه به کنترل و رسیدن صدای خوب به هر شخص به صورت مستقیم، جلوگیری از ایجاد نویز از طریق انتخاب سایت و متریال های مناسب، و استفاده از سیستم‌های صوتی ایده‌آل سعی در آکوستیک سازی مناسب هر محیط داریم.
- چیدمان صندلی:رعایت استاندارد صندلی آمفی تئاتر نه تنها از لحاظ زیبایی مهم است بلکه کمک شایانی به مهندسی سازی سیستم صوتی سالن میکند. از یک سو چیدمان، رعایت فاصله، سهولت عبور و مرور، ابعاد ، متریال و ارگونامیک بودن صندلی را باید مد نظر داشت و از سوی دیگر چیدمان صندلی باعث پخش یکنواخت صدا میشود که این خود از منظر آکوستیک سازی حائز اهمیت است. -سقف:تقسیم بندی سقف و همچنین متریال مورد استفاده منجر به سهولت انتشار امواج صوتی میشود؛ به این صورت که تقسیم سقف به بخش های متعدد کوچک، ایجاد فرورفتگی و برجستگی های متعدد، و مقعر در نظر گرفتن سقف همگی باعث ایجاد میدان آکوستیکی مناسبی میشود که نه تنها منجر به ارائه صدایی یکنواخت در کل سالن شده بلکه از خروج صدا جلوگیری میکند.