امروزه ایجاد سالن سینمای حرفه­ای و خصوصی در منزل جهت تماشای فیلم و فوتبال و حتی گیم امری کاملا ممکن است. در این مطلب قصد داریم شما را با اصول اولیه ایجاد یک سالن سینمای خانگی آشنا کنیم

- متراژ فضای مورد نیاز

 حداقل متراژ مورد نیاز برای یک سالن سینمای خانگی 15 مترمریع است. این سالن سینمایی میتواند در منزل شخصی باشد یا یک سالن اختصاصی سینما برای کل یه مجتمع مسکونی.

- تفاوت صدای سینمایی و صدای یک سیستم صوت معمولی

سیستم صوت معمولی یک صدای تک جهتی پردازش نشده تولید میکند در صورتیکه سیستم صوت سینمایی با پخش صدای سراند 360 درجه و 3بعدی یک فضای واقعی ایجاد کرده آنچنان که تصویرسازی ذهنی مخاطب به اوج خود میرسد.

 

  

 

- پکیج سیستم صوت سینمایی

پکیج کامل سالن سینما شامل این موارد است : سیستم صوت دالبی سینمایی ، پروژکتور و پرده نمایش ، دکوراسیون سقف کف بدنه و مبلمان، نورعمومی و سیستم تهویه

در ادامه به توضیح هرکدام از این موارد پرداخته­ایم:

-سیستم صوت دالبی سینمایی

سیستم صوت دالبی سینمایی شامل پروسسور،سنتر، ساب ووفر ،اسپیکرهای فرانت،سراند و بک سراند میشود

  • پروسسور

پروسسور پردازشگر صدا است. صدای دریافتی را آنالیز و بازسازی کرده و به اسپیکرهای مربوطه ارسال میکند. پروسسور مناسب را باید نسبت به چیدمان اسپیکرها انتخاب کرد.در واقع بدون پروسسور صدای سینمایی تولید نمیشود.

 

  • هورن اسکرین/تاور

سیستم صوت سینمایی نیاز به یک منبع قوی پرتاب صدا دارد. این منبع پرتاب صدا میتواند هورن اسکرین،از پشت پرده نمایش، باشد و یا تاور که به عنوان اسپیکرهای فرانت در دو طرف پرده نمایش قرار میگیرد.  هورن اسکرین یا تاور باعث پرتاب صدای قدرتمندی از رو به رو و از پشت پرده به سمت مخاطب میشوند.

          

 

  • اسپیکرها

برای راه اندازی صوت دالبی سینمایی، علاوه بر اسپیکرهای فرانت (فرانت لفت و رایت) که پخش صدا از سمت مقابل را پوشش میدهند نیاز به اسپیکرهای بک سراند لفت و رایت نیز داریم که پخش صدا از پشت سر مخاطب را برعهده دارند. همچنین، اسپیکرهای سراند که دو سمت چپ و راست و حدفاصل اسپیکرهای فرانت و بک قرار گرفته و پخش صدای اطراف را پوشش میدهند. اسپیکر سنتر نیز جلو سالن و بین دو تا اسپیکر فرانت قرار میگیرد. اسپیکر سنتر کانال مرکزی صدا هست و حدود 70درصد پخش دیالوگ را پوشش میدهد. و در نهایت ساب ووفر که پخش صدای بیس رو برعهده دارد.

البته این نکته را نیز اضافه کنیم که تعداد، چیدمان و تنظیم زاویه اسپیکرها نیاز به بررسی فضا و محاسبات دقیق دارد. درواقع انتخاب سیستم و چیدمان آن یک فرایند تخصصی و مهندسی شده است.

 

- سیستم تصویر

سیستم تصویر سینمایی شامل پروژکتور و پرده نمایش هست. پروژکتور در دو نوع لامپی و لیزری ارائه میشود. که به علت بحث طول عمر لامپ، روشنایی، طیف رنگی گسترده و غیره پیشنهاد ما استفاده از پروژکتور لیزری است. پرده نمایش سینمایی نیز باید به صورت یک تیکه و سوراخ دار باشد. همانطور که در بالا توضیح دادیم هورن اسکرین پشت پرده قرار میگیرد پس لازم است که پرده سوراخ دار باشد تا مشکلی در پرتاب صدا ایجاد نشود.

 

- دکوراسیون

مهمترین بخش دکوراسیون بحث آکوستیک سازی است. آکوستیک یه علم کامل است اما در یک توضیح خلاصه و مفید میتوان گفت آکوستیک سازی به پخش یکنواخت صدا بدون ایجاد اکو کمک مکیند. در اصل با آکوستیک سازی یک کنترل کامل روی صدا خواهیم داشت. آکوستیک در سالن سینما به دو بخش جذب صدا و عبور صدا تقسیم میشود.

برای آکوستیک کردن و جذب صدا از متریال­های وول پنل(Wool Panel)، ام دی اف شیار دار  و ام دی اف پانچ استفاده میکنیم که البته با توجه به طراحی مدرن یا کلاسیک زیبایی فضا را هم در نظر میگیریم.

          

در مورد کف سالن سینما  2 مبحث مطرح میشود: گرادیان بندی و پوشش کف. گرادیان بندی ساختار پلکانی کف سالن هست که به ایجاد زاویه دید مطلوب مخاطب نسبت به پر ده نمایش کمک میکند. محاسبه ارتفاع و عرض مناسب در گرادیان بندی بسیار مهم است. پوشش کف معمولن موکت در نظر گرفته میشود. موکت مناسب و استاندارد یکی از عوامل مهم آکوستیک سازی محیط سینما محسوب میشود.

سقف سالن نیز یکی دیگر از عوامل مهم آکوستیک شدن محیط است که بر اساس طراحی معمولا از متریال کناف، باریسول و یا از جنس بدنه استفاده میشود. البته امکان استفاده از سقف کشسان هم است که زیبایی خاصی به سالن میدهد؛ و همچنین توجه به نور عمومی که عمدتا به صورت دکوراتیو استفاده شده که بنا به طراحی محیط جانمایی میشود با توجه به میزان استاندارد لوکس نوری.

در کل، پوششی که برای بدنه، کف و سقف سالن سینما در نظر گرفته میشود نه تنها به زیبایی سالن مربوط است بلکه به آکوستیک سازی فضا نیز بسیار کمک میکند.

همچنین با توجه به آکوستیک سازی و بسته بودن فضا توجه به تهویه بسیار حائز اهمیت است که شامل سرمایش و گرمایش و همچنین اگزاست فن (Exhaust Fan) و فرش ایر (Fresh Air) میباشد.

و در نهایت مبلمان سینمایی: تعداد ، ردیف و فاصله صندلی­ها بر اساس متراژ فضا درنظر گرفته میشود. با توجه به اینکه مخاطب باید فضای نشیمن کاملا راحتی داشته باشد انتخاب نوع صندلی سینمایی بسیار مهم است؛ صندلی سینمایی میتواند vip یا ساده باشد. جنس روکش، قابلیت باز و بسته شدن صندلی ، نوع دسته و  پشتی صندلی همگی از عوامل مهم انتخاب صندلی سینمایی مناسب هستند.

           

 

- در نظر بگیرید که انتخاب هر یک از این عوامل نیاز به به یک پروسه بررسی و مهندسی شده دارد. هدف ما ایجاد یک فضای حرفه ای سینمایی برای شماست. با شما هستیم در تمام مراحل مشاوره طراحی و تجهیز