در این مطلب به طور خلاصه و مفید به ذکر چند نکته کاربردی در قالب راهنمای خرید میکروفن پرداخته ایم تا انتخاب حرفه ای و مناسبی از میکروفن داشته باشید

1. کاربرد میکروفن:

در مرحله اول هدف استفاده شما از میکروفن مهم است؛ اینکه قرار است چه چیزی را با آن میکروفن ضبط کنید. بنابراین باید نقاط قوت میکروفن را در نظر گرفته و مطمین شوید همه نیازهای مد نظر شما را برآورده میکند. برای مثال اگر مایل به ضبط واقعی سازهای آکوستیک هستید یا اجرای زنده موسیقی دارید میکروفن خازنی، ترجیحا دیافراگم کوچک، انتخاب مناسبی برای شماست. اگر میکروفنی چندکاره میخواهید که محدود به یک استفاده خاص نشود یک میکروفن خازنی با دیافراگم بزرگ و امکان انتخاب الگوی قطبی مناسبترین گزینه است؛ اگر میکروفن منحصر به یک الگوی قطبی خاص نباشد امکان استفاده از آن را در موقعیتهای مختلف را دارید. همچنین، بسته به موقعیت های دیگر شاید استفاده از میکروفن دینامیکی را مناسبتر تشخیص دهید. بنابراین، توجه به مورد استفاده میکروفن منجر به انتخاب حرفه ای تر مدل آن میشود.

2. سبک خوانندگی یا اجرا:

سبک خوانندگی یا اجرای شما در انتخاب نوع میکروفن بسیار موثر است. البته بهترین روش تشخیص این است که میکروفن را در محل تست کنید اما در کل میتوان چند روش تشخیصی را پیشنهاد داد؛ برای مثال:

- اجرا و صداهای زنانه:  میکروفنی که صداهای سایشی هیس مانند را در محدوده فرکانس بالا کنترل کند مناسب است.

- صدای مردانه باریتون: میکروفنی که قابلیت پوشش صداهای پایین و میانه (Low-mida) را داشته باشد انتخاب خوبیست.

- صداهای جیغ مانند و فریاد: میکروفنی با قابلیت کنترل SPL بالا(سطح فشار صوتی)

- اجرای رپ: میکروفنی که نسبت به سیلاب های گفتاری و صداهای بلند ناگهانی حساسیت نداشته باشد.

3. محیط ضبط صدا:

محیطی که ضبط یا اجرا را در آنجا انجام میدهید در انتخاب میکروفن بسیار مهم است. برای مثال:

- فضای آکوستیک نشده: اگر در فضایی که اکوستیک سازی نشده ضبط صدا را انجام میدهید بهتر است میکروفنی انتخاب کنید که صداهای بد محیطی را به حداقل برساند به خصوص در ضبط آواز. میکروفن دینامیک بهترین انتخاب برای کم کردن اصوات اضافه فضاهای آکوستیک نشده هست.

- استودیو ضبط خانگی DIY: در یک استودیو ضبط خانگی DIY کمی آزادی عمل بیشتری دارید. در این نوع استودیو یک میکورفن خازنی انتخاب مناسبی است و  جندان نگران انعکاس صدا نباشید؛ مخصوصا اگر میکر.فن خازنی با دیافراگم بزرگ تهیه کنید.

- فضای آکوستیک شده: برای صدای خوب لازم نیست تمام فضاها را آکوستیک سازی کنیم. اگر فضای شما به طور طبیعی آکوستیک مناسبی دارد میتوانید ضبط را با فاصله انجام دهید (distance micing) یعنی میکروفن را با فاصله ی تقریبا 2 متری از منبع صدا قرار دهید. این تکنیک برای حفظ تعادل تونال و افزودن یک محیط طبیعی به صدا استفاده میشود. برای ضبط صدای سازهای زنده ای مانند گیتار آکوستیک یا درام در چنین فضایی میکروفن خازنی با دیافراگم کوچک و یا میکروفن روبانی انتخاب مناسبی است.

4. توجه به ویژگی های فنی میکروفن:

بررسی نکات فنی میکروفن نیز بسیار اهمیت دارد. نکات فنی مانند:

- توجه به الگوی قطبی (Polar Pattern) میکروفن که حساسیت میکروفن نسبت به صدای دریافتی از زوایای مختلف را نشان میدهد.

- توجه به حساسیت (Sensivity) که خروجی الکتریکی میکروفن را نشان میدهد.

- پاسخ فرکانسی میکروفن که نشان دهنده حساسیت میکروفن نسبت به فرکانس های خاص تا فرکانس های دیگر

و عواملی مانند امپدانس، حداکثر سطح فشار صوتی، UHF و VHF بودن میکروفن

5. بودجه:

و در نهایت در کنار موارد ذکر شده در بالا توجه به بودجه نیز حائز اهمیت است. بعضی مواقع شاید یک میکروفن با قیمت پایین نیز نیاز شما را برآورده کند و بالعکس، شاید برای یک ضبط حرفه ای نیاز به میکروفن حرفه ای داشته باشید که طبیعتا قیمت بالاتری دارد.

 

پیشنهاد میدهیم قبل از خرید میکروفن این 5 سئوال را از خود بپرسید و سعی کنید انتخاب خود را در راستای این 5 مورد پیش ببرید تا بهترین خرید را داشته باشید. برای انتخاب مناسب پیشنهاد میدهیم سایر مطالب ما را دنبال کنید.